Červené víno

Červené víno je druh vína, ktoré sa vyrába z tmavých hrozien. Farbu červeného vína získajú vínové bobule z pigmentov v kôre a z mesocarpu (dužiny bobule) hrozna, ktoré sa počas procesu vinifikácie uvoľňujú. Chuť a aróma červeného vína závisí od druhu hrozna, z ktorého je vyrobené a od procesu vinifikácie.

Existuje mnoho druhov červeného vína, napríklad suché, polosuché, sladké, aromatické, ľahké, plné a mnoho ďalších. Červené víno sa zvyčajne podáva pri teplote izbovej teploty, teda okolo 16-18 stupňov Celzia.

Červené víno sa často konzumuje ako spoločník k mäsu, syrom a chlebu, a je ideálnou voľbou pre stolovanie pri špeciálnych príležitostiach alebo večierkoch s priateľmi. Červené víno sa tiež používa pri príprave mnohých kulinárskych receptov ako je napríklad hovädzí guláš, pečené kurča alebo špeciálne omáčky.

Nákupný košík
Návrat hore